Medical Taping

bij Fysiotherapie Rob Mars

Vanaf heden hebben wij onze behandelmethodes uitgebreid en bieden wij ook Medical taping aan bij Eva Molenaar. 

Wat is Medical taping? 
Medical taping is het resultaat van een ontwikkeling, die in het begin van de jaren zeventig is begonnen. De chiropractor en kinesioloog Kenzo Kase experimenteerde in zijn kliniek met verschillende tapes en verschillende technieken.

Wat doet Medical taping? 
De medical tape beïnvloedt het neurologische en circulatoire systeem van het lichaam en ondersteunt de lichaamseigen genezingsprocessen.  Het ondersteunt het spierstelsel. Het veneuze systeem, lymfesysteem, maar ook de lichaamstemperatuur is immers afhankelijk van het functionerend spierapparaat.

De tape heeft invloed op de activering van de circulatie en het endogene analgetische systeem en verbetert de spierfunctie, ondersteunt de gewrichtsfunctie en de segmentale beïnvloeding.

Wanneer gebruiken we Medical taping? 
Medical taping kan voor veel verschillende doeleinden gebruikt worden: om spieren te activeren, maar ook om ze te laten ontspannen.
De tape kan ook worden gebruikt in gevallen van tenniselleboog, zweepslag, hooikoorts en bloeduitstortingen.

De fysiotherapeut gebruikt medical taping uitsluitend in combinatie met de fysiotherapeutische behandeling. De fysiotherapeut legt nooit alleen tape aan als behandeling; het is een aanvulling op de behandeling.

Wat is het verschil tussen gewone tape en medical tape?
In ‘gewoon’ tape zit geen rek die je kunt aanleggen op de huid. Hierdoor kan je ook geen functie aanleggen van het tape. Met ”de functie” wordt bedoelt het ontspannen van de spier of het activeren van de spier.

Interesse? Maak telefonisch een afspraak met Eva Molenaar op 0224-21482 of stuur een e-mail aan info@fysiotherapierobmars.nl 

 

Medical.taping.zweepslag kuit Medical.taping.zweepslag kuit
Medical taping certificaat Eva230416 Medical taping certificaat Eva230416