FYSIOTHERAPIE ROB MARS AANGESLOTEN BIJ NETWERK ORTHOPEDIE

ingevoerd op 22-08-2017

Sinds juni 2015 is Fysiotherapie Rob Mars aangesloten bij het Netwerk Orthopedie; een samenwerkingsverband van de orthopedisch chirurgen van de Noordwest Ziekenhuisgroep en een aantal eerstelijns fysiotherapiepraktijken in de regio Noord Kennemerland (van Heemskerk tot Schagen). 

Waarom Netwerk Orthopedie? 

Toenemende vraag naar transparantie over kwaliteit van zorg heeft er toe geleid dat de orthopedisch chirurgen van de NoordWest Ziekenhuisgroep en een groot aantal fysiotherapiepraktijken in de 1e lijn in de regio Noord Kennemerland zijn gaan samenwerken in het Netwerk Orthopedie.

Doelstelling:
Het netwerk heeft als doelstelling de behandeling van de totale heupprothese,knieprothese en voorste kruisband reconstructie te optimaliseren.

Doel:
Inzichtelijk maken:
A. waar de zorg aan patiënten met een orthopedische aandoening aan moet voldoen;
B. welke kwaliteitscriteria gehanteerd worden en op welke wijze partijen denken de zorg  verder te kunnen optimaliseren en ontwikkelen.
In eerste instantie zal de samenwerking gericht zijn op een aantal specifieke aandoeningen:  operatie en revalidatie na een totale heupprothese (THP), totale knieprothese (TKP) of voorste kruisbandreconstructie (VKB).  In de toekomst wordt het aantal aandoeningen mogelijk uitgebreid.

Wat betekent dit voor u als patient? 
1. Wij hebben een intensieve samenwerking met specialisten;
2. Deelname aan scholing ter verbetering van de kwaliteit van het netwerk, maar ook van onze fysiotherapeuten om de kwaliteit van zorg te waarborgen en te vergroten;
3. Uniforme informatieverstrekking aan patienten;
4. Protocolleren fysiotherapeutische zorg in een zorgplan pre- en post operatief volgens laatste wetenschappelijke inzichten: Wij zijn op de hoogte van de laatste wetenschappelijke inzichten en u wordt dienovereenkomstig behandeld; 
5. Uitwisseling van ervaring en kennis onderling, waardoor de kennis en ervaring van onze fysiotherapeuten verhoogt en verdiept.
6. Uniforme meetinstrumenten en vragenlijsten
7. Verzamelen meetgegevens om de kwaliteit van het netwerk te meten en verbeteren

Wilt u meer weten over het Netwerk Orthopedie, dan verwijzen wij u naar onze pagina over Netwerk Orthopedie  (http://www.fysiotherapierobmars.nl/pg-423-7-104576/pagina/netwerk_orthopedie.html)

knie.nieuw knie.nieuw