BLOG: WANDELEN ZONDER PIJN ONMOGELIJK

30 juli 2019

Een vrouw van ongeveer 60 jaar met als hobby wandelen komt bij ons in de praktijk, omdat ze zonder pijn met moeite 500 meter kan wandelen.

De kuiten zijn hypertoon (strak) met meerdere triggerpoints (spierknoopjes) per kuit. Op de echo is te zien dat de longitudinale (in de lengterichting lopende) vezels en crosslinks (onderlinge verbindingen) in de spier niet mooi geordend zijn aangelegd.
 

Therapie:

De therapie bestond bij de eerste 3 behandelingen uit massage en Dry Needling van de triggerpoints. Bij het aanprikken van het triggerpoint kan een zogenaamde twitch respons optreden. Dit is een spiertrekking die een kort en onaangenaam gevoel geeft. Sommige patiënten omschrijven dit als een elektrisch schokje, anderen als een kramperig gevoel. Deze twitch hoort bij het dry needling: het is de verkrampte spier die reageert op de naald. Een twitch kan per triggerpoint enkele keren per behandeling optreden. Als er geen twitch meer komt vanuit de spier is het therapeutisch effect bereikt. 
Vanaf de derde behandeling zijn we begonnen om de triggerpoints te behandelen met High Power Lasertherapie. Lasertherapie geeft een warmte-ontwikkeling in de diepte van de triggerpoint in de spier zonder een irritatie in de omgeving van de triggerpoint te veroorzaken. Deze warmte geeft een verbetering van het milieu van de spier, waardoor de triggerpoints minder hard worden en verdwijnen. Hiernaast zijn we vanaf de derde behandeling gestart met excentrisch trainen van de kuiten. Het resultaat is dat de patiënte na 3 weken weer stukken van 5 kilometer kan wandelen zonder last van haar kuit te krijgen. 

 

Wilt u ook snel weer wandelen zonder pijn?

De fysiotherapeuten van Fysiotherapie Rob Mars hebben veel kennis en ervaring met het behandelen van kuitklachten. We hebben dan ook al veel patienten van hun kuitklachten af geholpen. Dus ben je op zoek naar een effectieve behandeling van jouw kuitklachten in Schagen, maak dan nu een afspraak via 0224-214852 zodat we direct met de behandeling kunnen beginnen. 

 

 

wandelen wandelen