AANSLUITING ORIGENE NETWERK

ingevoerd op 9 september 2019

Vandaag hebben onze fysiotherapeuten een cursus op het nieuwe OriGENE behandelapparaat. 

Langdurige rug- en nekklachten kunnen een leven behoorlijk ontwrichten. Onze praktijk is aangesloten bij het Rug-Netwerk en gespecialiseerd in de behandeling van rugklachten. Wij zijn altijd op zoek naar nieuwe behandelmethoden.
Enige tijd geleden werden wij attent gemaakt op het bestaan van het OriGENE trainingsapparaat. Vorige week is in onze praktijk het OriGENE trainingsapparaat geplaatst en vandaag zijn onze fysiotherapeuten druk bezig met een cursus om vanaf morgen volgens de OriGENE methode te kunnen behandelen. 

 

Wie of wat is OriGENE? 

OriGENE is een Nederlandse organisatie gespecialiseerd in de behandeling van rugklachten. Op basis van praktijkervaring en onderzoek hebben zij de OriGENE-rugtherapie en het bijbehorende behandeltoestel (de OriGENE 1) ontwikkeld en geoptimaliseerd. OriGENE maakt daarbij gebruik van een lab-testruimte. Ook delen zij de ervaringen en inzichten met de 329 OriGENE-behandelaren. Dankzij de ruime kennis over- en ervaring met de behandeling van rugpijn is OriGENE een kennisinstituut waar praktijk, onderzoek en wetenschap samenkomen.  

Het ontstaan van OriGENE

In de 2e helft van de negentiger jaren ontstond bij de Sportmedische Afdeling van de Koninklijke Landmacht een groeiende behoefte om de ruggen van infanteristen sterker te maken. Er werd gezocht naar geschikte oefenapparaten, maar er was niets dat aan de eisen voldeed. Met name het isoleren van de lage-rugstrekking door een fixatie van het bekken werd nergens gerealiseerd. Besloten werd zelf een toestel te ontwikkelen. 
Met het ontwikkelde apparaad werd een onwaarschijnlijke verbetering van de kracht van de rugspieren waargenomen bij slechts één korte training per week. Bovendien bleek de training zeer positieve effecten te hebben bij rugpatiënten die daarvoor op geen enkele therapie reageerden. 

 

Rugpijn? OriGENE werkt

De OriGENE-rugtherapie is een bijzondere vorm van kracht- en coördinatietraining en vindt plaats op een speciaal fysiotherapeutisch behandeltoestel, dat in Nederland werd ontwikkeld onder leiding van sportarts Frank Bertina. Het lijkt op een fitnessapparaat, maar is dat beslist niet. Het is een typisch voorbeeld van simplexity; schijnbare eenvoud. Het gaat om de diverse bijzondere en vernuftige details van het toestel. Mede daarom mag de behandeling op het toestel alleen onder 1 op 1 begeleiding van een speciaal opgeleide fysiotherapeut worden verricht. Er bestaat geen toestel dat hetzelfde kan als de Origene.

Meer weten? lees verder op onze OriGENE pagina. (https://www.fysiotherapierobmars.nl/pg-423-7-128768/pagina/origene-methode.html)

 

 

 

OriGENE OriGENE