COVID-19 maatregelen tot en met 20 mei 2020

Om besmetting met COVID-19 te voorkomen werkt onze fysiotherapie praktijk volgens de maatregelen van de Rijksoverheid (zie hier de informatie van de Rijksoverheid over fysiotherapeutische zorg tijdens de uitbraak van het Corona virus. (https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/coronavirus-covid-19/zorg/paramedische-zorg)).

Wij zijn op dit moment geopend, maar alleen voor zorg op afstand én medisch noodzakelijke fysiotherapeutische zorg. Omdat de periode van social distancing verlengd is tot en met 20 mei 2020, is het mogelijk dat u van mening bent dat u dusdanig veel klachten heeft dat u niet nog langer kunt wachten.

Of de fysiotherapeutische behandeling van uw klacht medisch noodzakelijk is kan de huisarts bepalen middels het schrijven van een verwijsbrief, maar om de huisarts te ontlasten, mogen wij bij bestaande patiënten ook zelf telefonisch bepalen of uw aandoening medisch noodzakelijk is. Wilt u een afspraak, fysiek of op afstand of heeft u beweging- of revalidatie advies nodig, neemt u dan telefonisch contact met ons op dan bepalen we samen op welke manier wij u van dienst kunnen zijn.  

Als wij in plaats van een fysieke afspraak een video-afspraak voor u inplannen, dan wordt deze afspraak door uw zorgverzekeraar uit de aanvullende verzekering vergoed en telt als een volledige fysiotherapie behandeling.

Op welke manier zorgen wij er voor dat uw bezoek aan onze praktijk zo veilig mogelijk is voor u als patiënt, maar ook voor onze medewerkers?

Vanaf 11 maart behandelen wij volgens de laatste RIVM maatregelen. Wat betekent dit:
1.   Christa, Felix en Rob werken om de beurt, zodat er op elk moment zo min mogelijk personen in de praktijk aanwezig zijn. Rob werkt elke ochtend, Christa en Felix werken om de beurt ’s middags.
2.   Na elke behandeling wassen de fysiotherapeuten de handen en reinigen behandelbank, deur-knoppen en indien noodzakelijk pinapparaat;
3.   We gebruiken mondkapjes;
4.   In de wachtkamer: Er liggen geen tijdschriften en er staat geen koffie of thee meer voor u klaar.

Wat verwachten wij van u als patiënt:
1.   Eigen grote handdoek mee nemen;
2.   Zeg bij griep, verkouden, droge hoest, benauwdheid, keel-, hoofd- en spierpijn, misselijkheid, diarree en koorts – liefst tijdig, maar kosteloos telefonisch uw afspraak af;
3.   U komt alleen. Heeft u een chauffeur: graag buiten laten wachten;
4.   Bij binnenkomst altijd direct handen wassen volgens handenwasprotocol boven wasbak in toiletruimte (óók als u thuis uw handen al gewassen heeft). 
5.   Minimaal 1,5 meter afstand in acht nemen;
6.   In de wachtkamer wachten tot u wordt opgehaald;
7.   Fitness apparatuur schoon achterlaten met het aanwezige desinfectie middel;

Het is op dit moment rustig in de praktijk. We doen er alles aan de telefoon zoveel mogelijk op te nemen,  maar mocht uw telefoontje niet beantwoord worden, dam vragen wij om uw begrip en verzoeken u de voicemail in te spreken. Wij nemen dan zo snel mogelijk telefonisch contact met u op. Heeft u vragen belt u ons dan op 0224-214852 of stuur een e-mail aan info@fysiotherapierobmars.nl.

Wij wensen u het allerbeste. Pas goed op uw gezondheid en die van uw familieleden. We hopen u na deze periode in goede gezondheid weer te zien. 

Met vriendelijke groeten, 
Meriam Veldboer

 

corona-virus corona-virus